Ratkaiseva oppitunti, jonka Wales ja ristiretkeläiset voivat opettaa Michael Cheikalle (2023)

Rugbyn maailmassa on ollut myrskyisät kymmenen päivää sekä pohjoisessa että etelässä.

Super Rugby 2019 alkoi räjähdysmäisesti, Wales aloitti onnistuneesti väijytyksensä Englannin Grand Slam -toiveita vastaan ​​Cardiffissa, ja World Rugby oli kiireinen julkisesti polkemassa pois huonosti suunniteltua suunnitelmaa – niin sanottua 'Maailmanliigaa' – saada ikeeseen. kaksi pallonpuoliskoa yhdessä.

Cardiffissa kimaltelevat Englannin vaunut pyörähtivät Princeality-stadionille 15 pisteen voiton luotettavien ennusteiden takana. Kun se poistui Brynglas-tunnelista varhain sunnuntaiaamuna Newportissa, kuva oli tahriintunut. Vetopyörässä oli tullut ilmi monia muitakin vikoja.

Kun joukkuebussi ohitti Severn Bridgen hylättyjä maksukoppeja, jotkut Englannin valmentajat ja pelaajat saattoivat pohtia melko surullisesti, että voitosta Walesia vastaan ​​on maksettava vielä kova hinta kotimaallaan. oman kansansa edessä.

Jos Warren Gatlandin väijytys sai aikaan paisutettuja odotuksia – ja yksi arvostettu asiantuntija väitti, että vain yksi walesilainen pelaaja pääsisi Englannin XV-sarjaan ottelua edeltävällä viikolla – se oli kaksi päällekkäistä vyöhykettä. taktinen tuli, joka toi hänen suunnitelmansa toteutumaan.

Wales puristi englantilaisen potkupelin, joka oli osoittautunut niin tehokkaaksi ja tulokselliseksi kahdessa edellisessä ottelussa Irlantia ja Ranskaa vastaan. Englanti oli potkinut näissä otteluissa 80 kertaa, mutta Wales vaihtoi vasemman laitahyökkääjän Josh Adamsin oikealle estääkseen Jonny Mayn, ja Liam Williams ryhtyi todistamaan jälleen kerran, että hän on pohjoisen pallonpuoliskon paras laitapuolustaja. Walesin takakentällä ei ollut heikkouksia.

Gatlandin miehet keskittyivät sitten pitämään suurimman osan pallosta, jonka Englanti potkaisi pois. He hallitsivat sitä maassa rakentaen 62 rukkia enemmän kuin vastustajansa ja pakottivat Englannin tekemään 91 taklaa enemmän pelin aikana.

Tämä puolestaan ​​antoi heille hallinnan alueen ja hallussapidon sekä rangaistusten laskemisen toisella puoliajalla, kun turistit tuskin onnistuivat ampumaan laukausta vihassa.

Mainos

Lisää rugbya

  • Se ei ole Eddien ensimmäinen rodeo, mutta vanhan koulun menetelmät voivat jättää jälkeensä murtuneita ruumiita
  • Kiwi View: Rookien "outo" kohtelu lisää MM-kisojen juonittelua, kun kaikki mustat haluavat murskata Wallabiesin
  • Vuotta 2027 ajatellen "Tough little bugger" Tate McDermott on paras valinta Wallabiesin kapteenille
  • AFL-uutiset: Sunsin kipparin tuomio Zorkon oravakahvasta, Hinkley puolustaa Power-lääkäriä aivotärähdyskiistassa
  • "Rakastatko maatasi tai et": Taten uhmakas hetki, joka osoitti, että hänellä oli tulta ja halua johtaa Wallabiesia

Rugby

Crusaders teki samanlaisen tempun Brisbanessa ja näytti harvoin yhtään vähemmän mukavalta voitossa 22 pistettä 12:een laihalta ja nälkäiseltä Queensland Redsin puolelta.

Vaikka tilastot eivät olleet yhtä näyttäviä kuin Cardiffin kohtaaminen – ristiretkeläiset rakensivat 36 rukkia lisää ja pakottivat punaiset tekemään 44 taklaa enemmän – he nauttivat silti terveestä 60 prosentin edusta alueella ja hallussa, verrattuna Walesin 65 prosentin etuun. senttiä. Tämä tarkoitti, että he pystyivät pitämään Redsin viimeisen neljänneksen paluun käsivarren päässä.

Pallon pitäminen kuulostaa helpolta harjoitukselta, mutta todellisuudessa se riippuu valtavasta keskittymisponnistuksesta ja teknisestä erinomaisuudesta ottelupäivän joukkueen kaikkien 23 pelaajan kesken.

Crusaders ilmoitti aikeestaan ​​heti ensimmäisellä hyökkäyslinjalla pelin kuudennen minuutin aikana.

Puhdistuksen tarkkuuden lisäksi yksi tärkeimmistä tekniikoista, joita hyökkäävä joukkue käyttää pitkiä aikoja pallosta kiinni pitämisessä, on "pitkien rukkien" luominen.

Mainos

Ajat, jolloin saattoi yksinkertaisesti sukeltaa taklavyöhykkeen ohi ja syleillä puolustajaa kauas kosketuspisteen ulkopuolella, ovat menneet. Jos teet sen, saat automaattisen rangaistuksen, ja se oli seuraus, kun korvaava potkuri JP Smith piti kiinni Bryn Hallista punaisten maalinteossa toisen puoliajan loppupuolella:

Ratkaiseva oppitunti, jonka Wales ja ristiretkeläiset voivat opettaa Michael Cheikalle (1)

Tässä tilannekuvassa on kaksi mahdollista rangaistusta: Hallin pito ja Crusadersin numero 6 Tom Sandersin takkaus, joka on jälleen irrotettu rukin rungosta.

Crusaders halusi luoda korkean paitsiolinjan puolustukselle pitääkseen mahdolliset häiritsijät kaukana puolitovereistaan, kun siivouspelaajat pitivät ruckiä ja pysyivät kosketuksissa alkuperäiseen tackle-alueeseen:

Ratkaiseva oppitunti, jonka Wales ja ristiretkeläiset voivat opettaa Michael Cheikalle (2)

Numero 7 Matt Toddilla ei ole teknistä syytä puhdistaa Hamish Stewartia, joka on jo kaatunut eikä uhkaa palloa. Hän tekee sen pidentääkseen selkärankaa ja antaakseen puoliselkäiselleen Mitch Drummondille puhtaan näkymän tukikohdasta. Lähin Redsin puolustaja on vähintään kahden metrin päässä ryöstöpuolikasta, kun hän lähtee pelaamaan palloa.

Se oli tekniikka, jota ristiretkeläiset käyttivät sekä hyökkäys- että puolustustilanteissa antaakseen Drummondille vapaan kyydin:

Mainos

Jälleen Todd laukaisee vastanumeroonsa Liam Wrightia ja pidentää paitsiolinjaa huomattavasti pallon yli, samalla kun hän pysyy yhteydessä taklaukseen:

Ratkaiseva oppitunti, jonka Wales ja ristiretkeläiset voivat opettaa Michael Cheikalle (3)

Ruckin pituus antaa Drummondille kaiken aikaa ja tilaa, jota hän tarvitsee puolustaakseen potkua.

Yhteys nopeiden ruck-pallon ja linjakatkojen välillä vielä uudelleenryhmittelyvaiheessa olevaa puolustusta vastaan ​​on hyvin tunnettu teema, mutta usein sen luo prosessi, jossa siivousrunko ulotetaan huomattavasti taklalinjan ulkopuolelle:

Tässä tapauksessa Scott Barrett ulottuu Angus Scott-Youngille oikealla, mikä puolestaan ​​antaa Drummondille vapaat kädet pohjassa. Tämä luo pienen sauman punaisten E- ja F-puolustajien välille, jotta Whetu Douglas voi hyödyntää paluuvaiheessa.

Mainos

Palatakseni aikaisempaan järjestykseen, viidennessä/kuudennessa vaiheessa ristiretkeläisten kontaktityön tarkkuus alkoi tuottaa konkreettisia tuloksia:

Ensin Owen Franks syöttää pallon maasta suoraan Drummondin käsiin ja antaa hänelle toisen helpon, esteettömän syötön. Sitten seuraava Crusaders-pussi muodostaa mukavan suojataskun Joe Moody'sin kantolaukun eteen sen jälkeen, kun irtonainen pää on tuotu maahan.

Crusadersin siivous ei estä yhtäkään puolustajaa yhtä räikeästi kuin JP Smith tai Izack Rodda Redsin tapauksessa – he eivät pidä tai taklaa pelaajia kiekon kehän ulkopuolella – mutta siitä huolimatta Queenslandin puolustajien on tehtävä pitkä matka päästäkseen. seuraavan toiminnan kohtaus:

Ratkaiseva oppitunti, jonka Wales ja ristiretkeläiset voivat opettaa Michael Cheikalle (4)

Jakson loppuosa näkyy korostusrullalla klo 0:27:

Mainos

Toinen, toisiaan täydentävä näkökohta ristiretkeläisten kontaktissa oli älykäs ajoitus heidän vapauttaessaan palloa taklauksen jälkeen.

Punaisten potkujahdan painostuksesta laitapuolustaja Will Jordan viivyttää julkaisua, kunnes hänen tukinsa oli täysin paikallaan:

Kun punaiset uhkasivat kääntää pallon suoraan rikkeessä ja kertoimet eivät suosineet siivoamista, pallonkantaja valitsi paljon nopeamman ja ennakoivamman vapautuksen:

Tässä tapauksessa punaisten huora Brandon Paenga-Amosa on nopeasti pallon yli ja se tulee olemaan todella vaikea siivoaminen Richie Mo’ungalle, joten vasen laitahyökkääjä George Bridge päättää vierittää pallon takaisin suoraan Drummondille, ja hyökkäys jatkuu saumattomasti:

Mainos

Ratkaiseva oppitunti, jonka Wales ja ristiretkeläiset voivat opettaa Michael Cheikalle (5)

Yhteenveto
Kun onnistuneiden rukkien määrä on lisääntynyt, pallon hallussapito ei ole koskaan ollut niin tärkeää kuin nyt, olipa kyse sitten pallopelaamisesta tai sen potkimisesta, jotta se saadaan takaisin edullisin ehdoin. Omistus on todellakin yhdeksän kymmenesosaa rugbylakista.

Valmistautuessaan Cardiffin välienselvitykseen Wales ymmärsi selvästi, että Englanti todennäköisesti potkaisi pallon pois jossain 30-40 kertaa pelissä, ja tämä edusti merkittävää osaa pallon hallussapidosta. Joten he keskittyivät saamaan hallitsevia kuitteja ilmassa ja pitämään palloa pitkiä aikoja maassa saaliin jälkeen.

Ratkaiseva oppitunti, jonka Wales ja ristiretkeläiset voivat opettaa Michael Cheikalle (6)

(GEOFF CADDICK/AFP/Getty Images)

Englanti ei koskaan näyttänyt todennäköiseltä saavuttavan samaa menestystä hyvin organisoitua Walesin takakenttää vastaan ​​kuin Irlantia ja Ranskaa vastaan, ja heidän kahdesta ensimmäisestä ottelustaan ​​saatu odotuspallo iski.

Turnauksen kohtalo kokonaisuudessaan on kuitenkin vielä ratkaisematta. Englannin pitäisi lopettaa neljällä voitolla ja enemmän bonuspisteitä kuin kenenkään muun, kun taas Walesin on tehtävä vaikea matka Murrayfieldiin ennen viimeistä otteluaan Irlantia vastaan. Kilpailun kohtalo on edelleen kolmen parhaan maan välillä.

Ristiretkeläiset ottivat haltuunsa rugbyn teeman ja antoivat sille eteläisen pallonpuoliskon käänteen pelissään punaisia ​​vastaan ​​Brisbanessa. He kontrolloivat ottelun tempoa, pitivät punaiset hyvin kaukana sekä pallosta että puolisosta Mitch Drummondista ja loivat suurimman osan maalipaikoista.

Mainos

Tämän saavutuksen teknistä erinomaisuutta ei pidä aliarvioida, ja siitä saadut opetukset – oikea-aikaisten pallosijoittelujen ja pitkien ruck-pidennysten osalta – Michael Cheikan on ehkä opittava uudelleen, jos hän haluaa pelata pallon hallintaa ja välttää potkimista. Wallabies vuonna 2019.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 16/10/2023

Views: 5619

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.