Kuka omistaa LLC:n? (Ravikeyhtiön rakenneopas) (2023)

Viimeksi päivitetty: 24. heinäkuuta 2023

Osakeyhtiö (LLC) on Yhdysvalloissa erittäin suosittu yritys. Se suojelee enimmäkseen omistajiaan kaikilta henkilökohtaisilta vastuilta liiketoimintaan liittyvistä vastuista.

Yksi tai useampi henkilö, yritys, kumppanuusyritys ja muu LLC voi omistaa LLC:n. LLC:n omistus riippuu useista tekijöistä, jotka yhdistettynä vastaavat omistuskysymykseen.

Intensiivisen tutkimuksen jälkeen olemme saaneet yksityiskohtaista tietoa LLC:n omistajuudesta. Lue mukana, niin vastaamme kaikkiin kysymyksiisi.

Nopea yhteenveto

 • LLC-yrityksen voi omistaa yksityishenkilö, osuuskunta tai jopa yritys.
 • LLC:n tyyppi määrittää verosuhteet ja muut velat.
 • LLC-yhtiö vapauttaa omistajat kaikesta vastuusta, jonka yritys omistaa.

Osakeyhtiöiden rakenne

Kuka omistaa LLC:n? (Ravikeyhtiön rakenneopas) (1)

Osakeyhtiö on yritysrakenne, joka tarjoaa yhtiöiden osakevastuun piirteet sekä yksityisen elinkeinonharjoittajan ja yhtiöyhteisön verotuksen tehokkuuden (esim.

Omistajia ("jäseniä") "suojataan" siltä, ​​että he joutuvat henkilökohtaisesti vastuuseen yrityksen veloista, mukaan lukien itse LLC:tä vastaan ​​annetut tuomiot; heidän henkilökohtaista omaisuuttaan voidaan suojata antamalla velkojia periä nämä velat LLC:n varoista.

Osakeyhtiörakenteen vastuusuoja on samanlainen kuin S-yhtiön osakkeenomistajilla tai yhtiökumppaneilla – jäsenet eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa sijoituksensa ylittävistä veloista.

Heillä on kuitenkin edelleen "omistusoikeus" ja he osallistuvat liiketoiminnan johtamiseen. Kuten muutkin verorakenteet, sellaisen muodostaminen ei luo verotettavaa tapahtumaa, ellet valitseC-yhtiöverotus LLC:lle.

Ketkä ovat LLC:n omistajia?

Kuka omistaa LLC:n? (Ravikeyhtiön rakenneopas) (2)

LLC:n tai osakeyhtiön omistavat joko yksityishenkilöt tai yhteisöt. Minkä tahansa LLC-yhtiön määräysvalta riippuu osakkeenomistajien lukumäärästä [1].

Omistustyyppi sanelee suurelta osin LLC:n verokohtelun, velat ja muut asiat.

Monijäseniset LLC:t omistavat kaksi tai useampi henkilö (ja joskus yhteisö), joilla on yhtäläinen oikeus osallistua johtopäätöksiin äänivallalla tai vastaavalla tavalla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

 • Kuinka löytää LLC-omistaja
 • LLC:n jäsenten vähennyskelpoisuuden rajoitukset - Tappioiden osuus

LLC:n jäsenet, joilla on taloudellisia etuja

Kuka omistaa LLC:n? (Ravikeyhtiön rakenneopas) (3)

Useimmat LLC:t ovat yksijäsenisiä LLC:itä, mikä tarkoittaa, että niillä on vain yksi omistaja.

Tästä huolimatta usean jäsenen LLC:n omistajia kutsutaan jäseniksi, joilla on taloudellisia etuja LLC:ssä (kutsutaan myös "LLC-jäseniksi" tai "omistajiksi").

Jäsenet lahjoittavat rahaa, omaisuutta ja palveluita (esim. työvoimaa) liikeyritykseen, odottavat tuottoa yritykseltä ja osallistuvat LLC:n voittojen jakoon.

Jäsenmäärä on rajoittamaton useimmissa osavaltioissa, mutta jäseniä on oltava vähintään yksi henkilö tai oikeushenkilö.

Jäsenellä on "jäsenetu" LLC:ssä ja LLC:n perussäännön ja toimintasopimuksen tarjoamat oikeudet riippumatta siitä, lahjoittaako hän rahaa tai vastaanottaa korkoa palveluista tai velvoitteesta.

LLC:n jäsenet, joilla ei ole taloudellista etua

Ei-taloudellisilla jäsenillä ei ole oikeutta osallistua LLC:n voittoihin ja tappioihin, eli niihin ei liity LLC:n omistusosuutta.

Heillä on kuitenkin edelleen henkilökohtainen vastuu maksuistaan ​​ja kaikista LLC:n veloista.

Ei-taloudelliset jäsenet voivat olla yrityksesi ulkopuolisia ihmisiä, jotka auttavat johtamisessa, mutta eivät sijoita siihen rahaa.

Esimerkiksi johtajaLLC:n jäsenvoi olla ystävä, joka toimii neuvonantajana projektissa laittamatta siihen rahaa. He voivat myös liittyä sinuun, kuten perheenjäsenet tai puolisosi vanhemmat.

Valtuutetut

Kuka omistaa LLC:n? (Ravikeyhtiön rakenneopas) (4)

LLC:n jäsen voi olla valtuutettu. Siirronsaajalla on oikeus saada jakelua LLC:ltä.

Valtuutetut ovat samankaltaisia ​​kuin jäsenet, koska heillä molemmilla on omistusosuuksia yrityksessä, paitsi että LLC:n jäsenet valitsevat toimitusjohtajan, äänestävät yrityksen politiikasta ja antavat allekirjoituksen jättäessään yhtiöjärjestyksen, kun taas valtuutetut eivät voi.

Toimeksisaajat voivat vastaanottaa yrityksen voitot ja tappiot tai saada maksuja yritykselle suoritetuista asiantuntijapalveluista.

Esimerkiksi, jos yritys tarjoaa teknisiä konsultointipalveluita ja työntekijöille määrätään kiinnostus kyseisen toimeksiannon tuotoista, he ansaitsevat rahaa vastaavasti.

Monet pienyritysten omistajat sallivat taloudellisia etuja siirronhaltijoille, koska siirronsaaja voi silti saada taloudellisen osan alkuperäisen jäsenen eduista, jolloin siirronsaaja voi hyötyä edusta ja estää heitä hallitsemasta yrityksen omaisuutta tai suorittamasta johtotehtäviä.

Luovutuksensaajat eivät ole vastuussa yrityksen veloista; Heidän ei tarvitse maksaa veroja siitä, mitä luovutetaan, koska se kuuluu toiselle taholle eikä aiheuta heille vastuuta heidän omalla henkilökohtaisella omaisuudellaan.

Perustuu henkilökohtaiseen kokemukseenCabinetSelect.comperustajajäsen, Chris Alexakis, LLC:n toimeksiantajana oleminen on hyödyllistä, mutta sillä on myös haittapuolia.

Valtuutetuille annetaan taloudellinen panos, mutta he eivät saa äänioikeutta yritysasioissa. Se on sama kuin hiljainen kumppani, joka hyötyy taloudellisesti, mutta jolla ei ole sananvaltaa jokapäiväisessä työssä.

Lue lisää:Muuta LLC:n omistusosuutta

UKK

Miten LLC:n omistusoikeus määritetään?

Organisaatio- tai toimintasopimuksen artiklat voivat määrittää LLC:n omistuksen.

Omistus voidaan määritellä prosentteina, yhtäläisinä osuuksina LLC:n jäsenten kesken (esim. 50/50 split), epätasa-arvoisena osuutena (eli 30 % jäsenelle A ja 70 % jäsenelle B) tai pääomasijoituksina.

LLC:n omistusoikeuden määrittämiseen LLC:n hallintoasiakirjassa, kuten toimintasopimuksessa, on rajattomasti vaihtoehtoja.

Voiko LLC:lle olla puheenjohtaja?

Toisin kuin yrityksillä, LLC:llä ei ole velvollisuutta olla puheenjohtajaa tai hallitusta.

On kuitenkin yleistä, että LLC:llä on yksi toimitusjohtaja, joka toimii "presidenttinä tai järjestäjänä.

"Tämän henkilön nimi tulee olemaan yhtiöjärjestyksessä, ja hän yleensä vastaa päivittäisistä toiminnoista.

Kuka pitäisi olla listattu LLC:n järjestäjäksi?

AnLLC järjestäjävoi olla luonnollinen henkilö tai yritys. Järjestäjän ei tarvitse olla listattu LLC:n omistajaksi.

Silti on erittäin suositeltavaa, että he asettavat henkilökohtaisen vastuun yritykselle ja sen jäsenille syntyneistä veloista.

LLC:n johtajat, LLC:n omistajat ja kaikki muut yrityksen päätöksentekoprosessiin osallistuvat osapuolet tulisi ottaa mukaan osaomistajiksi.

Kuinka lisäät jäseniä LLC:hen?

Jos haluat lisätä uusia jäseniä LLC:hen, sinun on tutustuttava toimintasopimukseen, jossa määritellään, kuinka uudet LLC:n jäsenet ovat tervetulleita tiimiin.

Nykyisillä jäsenillä on usein sananvaltaa tässä prosessissa, koska se voi muuttaa LLC:n taloudellisia tietoja ja omistusosuutta.

Jos tällaista lauseketta ei ole, osavaltion laki määrää tämän prosessin suorittamiseen tarvittavan menettelyn.

Pidetäänkö miestä ja vaimoa LLC:n jäsenenä?

Avioparit päättävät, miten he haluavat omistaa yrityksensä. Jos teet verot yhdessä, LLC on todennäköisesti molempien puolisoiden omistuksessa.

Tämä ei aina päde aviopareille, jotka jättävät veroilmoituksensa erikseen tai vaativat sinkkuaseman.

Kun perustat LLC:n puolisosi kanssa, monet tekijät on otettava huomioon päätettäessä, mitä omistusrakennetta käytetään.

LLC:tä, jolla on vain yksi omistaja, käsitellään verotuksessa yksityisyrityksenä.

Kuka voi olla PLLC:n jäsen?

Lisensoidut ammattilaiset voivat perustaa ammattimaisen LLC:n. Tämä tarkoittaa, että vähintään yhden LLC:n jäsenen on oltava lisensoitu ammattilainen, vaikka jotkin osavaltiot vaativat, että kaikilla PLLC:n jäsenillä on ammattilisenssi, jos he aikovat tarjota palveluja.

Voiko PLLC olla yksinjäsen?

Joo. Ammattimaiset LLC:t voivat olla yksijäsenisiä, mutta niillä voi myös olla useita jäseniä, joista joillakin tai kaikilla on oltava ammatillinen lisenssi ennen kuin he voivat olla LLC:n omistajia.

Voivatko rekisteröity edustaja ja järjestäjä olla sama henkilö?

Jos LLC:n järjestäjät ovat samanaikaisesti sen jäseniä, he voivat toimia sen järjestäjänä.

LLC:llä voi olla yksi tai useampi järjestäjä, mutta jokaisen on oltava 18-vuotias ja toimittava yrityksen omistajana.

Rekisteröity edustaja ei voi toimia järjestäjänä, jos hän ei ole itse jäsen.

Muista, että rekisteröidyn edustajan ja LLC:n omistajan aseman säilyttäminen voi olla aikaa vievää ja saattaa vaarantaa yksityisyytesi.

Rekisteröidyn edustajan on oltava Yhdysvalloissa asuva tai liiketoimintayksikkö, joka on valtuutettu harjoittamaan valtion sisäistä liiketoimintaa perustamisvaltiossa.

Voit silti aina palkata jonkun muun rekisteröidyksi edustajaksesi.

Mikä on LLC:n jäsentodistus?

LLC:n jäsentodistus on asiakirja, jossa määritellään LLC:n voitot, omistusprosentti ja tappion jakautuminen.

Jäsentodistuksen hankkiminen on erittäin suositeltavaa LLC-yrityksille, jotka houkuttelevat ulkopuolisia sijoittajia.

LLC:n perustaminen

LLC:n perustaminen ymmärtämättä omistuksen toimintaa voi olla kallis virhe.

On tärkeää ymmärtää erityyppisiä käytettävissä olevia liiketoimintarakenteita, mitä ne sisältävät ja mikä on paras tilanteeseesi, ennen kuin allekirjoitat mitään tai maksat rahaa [1].

Michael Collins, IT-pohjaisen liiketoiminnan toimitusjohtajaSphere IT, jakaa, että liiketoiminnan rakenteen ymmärtäminen luo pohjan sille, miten liiketoimintaa johdetaan ja toimitaan jatkossa.

Se auttaa myös varmistamaan, että kaikki sidosryhmät ovat tietoisia ja ovat yksimielisiä siitä, miten liiketoiminta tulee toimimaan.

Viitteet

 1. https://www.qualitycompanyformations.co.uk/company-owners-and-directors/
 2. https://www.rapidformations.co.uk/blog/who-owns-a-limited-company/

FAQs

Which Chinese company bought KUKA? ›

KUKA is a German manufacturer of industrial robots and systems for factory automation. The Chinese company Midea Group owns more than 95% of the company.

Why did Midea buy KUKA? ›

(Midea), a China-based large manufacturer of electrical appliances, completed its acquisition of German-based KUKA AG (KUKA), a large manufacturer of industrial robots. To ease concerns about technologies falling into foreign hands, Midea entered into an alliance with KUKA that ensured KUKA's independence until 2023.

Who owns KUKA automation? ›

Who is the CEO of KUKA? ›

Does Tesla use KUKA? ›

Kuka robots are mostly industrial arm robots used in manufacturing. It is Tesla's preferred robot for most of its production line along with some FANUC robots.

What is the richest company in China? ›

MHMarkets
 • #1 PetroChina Co. Ltd. ( PCCYF) ...
 • #2 JD.com Inc. ( 京东) · Revenue: $156.9 billion. ...
 • #3 Ping An Insurance (Group) Co. of China Ltd. ( ...
 • #4 China Construction Bank Corp. ( CICHY) ...
 • #5 Tencent Holdings Ltd. ( TCEHY) ...
 • #6 China Merchants Bank Co., Ltd. ( CIHKY) ...
 • #7 BYD Co. Ltd. ( ...
 • #8 Zijin Mining Group Co., Ltd. ( ZIJMF)
Mar 7, 2023

Does Midea own Whirlpool? ›

Midea is classified as an OEM, or Original Equipment Manufacturer - and manufactures for well-known brands such as GE, Whirlpool. Since then, Midea has shifted focus on distributing their high-quality appliances directly to the United States under their own brand name: Midea.

Is Midea still in business? ›

As of 2021, the firm employs approximately 150,000 people in China and overseas with 200 subsidiaries and over 60 overseas branches.

How much did Midea pay for KUKA? ›

In late 2016, Midea paid US$5 billion to take over Kuka, after it bought an 80.1 per cent stake in Toshiba's home appliance unit in March 2016.

What language do KUKA robots use? ›

The KUKA Robot Language, also known as KRL, is a proprietary programming language similar to Pascal and used to control KUKA robots.

What motors do KUKA robots use? ›

For the joints of the robotic arm, a total of five brushless DC motors from maxon (EC45 flat, EC32 flat) are used in combination with special gearheads and encoders. Four brushless EC 45 flat motors from maxon motor are used for the platform.

How big is KUKA Robotics? ›

KUKA is a global automation corporation with sales of around 4 billion euro and roughly 15,000 employees. The company is headquartered in Augsburg, Germany.

How many employees does KUKA have? ›

KUKA is a global automation corporation with sales of around 3.3 billion euro and roughly 14,000 employees.

Where is KUKA headquarters? ›

The company is headquartered in Augsburg, Germany. As one of the world's leading suppliers of intelligent automation solutions, KUKA offers customers everything they need from a single source.

What is the share price of KUKA? ›

Kuka AG share price live 84.00, this page displays ETR KU2G stock exchange data.

Which Chinese company makes robot CEO? ›

Tang Yu, an Artificial robot, was appointed CEO of the company NetDragon Websoft. The business beat Hong Kong's stock market in addition to experiencing a significant increase in the stock market.

Which Chinese company has robot CEO? ›

NetDragon Websoft appointed an AI bot named Tang Yu as a CEO of its subsidiary. Share: NetDragon Websoft, a Fuzhou-headquartered gaming company, in August last year, appointed an "AI-powered virtual humanoid robot" named Tang Yu as the CEO of its subsidiary, Fujian NetDragon Websoft.

What are 7 US companies that are Chinese owned? ›

Keep reading to see which U.S. giants are backed by foreign conglomerates.
 • AMC. Popular cinema company AMC, short for American Multi-Cinema, has been around for over a century and is headquartered in Leawood, KS. ...
 • General Motors. ...
 • Spotify. ...
 • Snapchat. ...
 • Hilton Hotels. ...
 • General Electric Appliance Division. ...
 • 49 Comments.
Jan 12, 2021

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Wyatt Volkman LLD

Last Updated: 29/11/2023

Views: 6317

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Wyatt Volkman LLD

Birthday: 1992-02-16

Address: Suite 851 78549 Lubowitz Well, Wardside, TX 98080-8615

Phone: +67618977178100

Job: Manufacturing Director

Hobby: Running, Mountaineering, Inline skating, Writing, Baton twirling, Computer programming, Stone skipping

Introduction: My name is Wyatt Volkman LLD, I am a handsome, rich, comfortable, lively, zealous, graceful, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.