Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (2023)

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (1)

Yksinkertaisista kaatumisista vaaralliseen energiaan koneen toimintahäiriöihin,työtapaturmat ovat yleisempiäkuin luuletkaan. Joissakin tapauksissa seuraukset voivat olla yksinkertaisia, kuten tuottavuuden katkeaminen. Mutta toisinaan tapauksilla voi olla kuoleman tapaan vakavia seurauksia.

Jos työpaikallasi tapahtuu tapaus, sinun vastuullasi on kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti, jossa asia dokumentoidaan. Tapahtumaraportit ovat tärkeitä, koska niiden avulla yrityksen johto voi ryhtyä korjaaviin toimenpiteisiin ja varmistaa, että kaikki työntekijät voivat siirtyä turvallisesti ja tehokkaasti eteenpäin.

Voit käyttää antapausraporttimalliVismeltä ammattimaisen, merkkiraportin luomiseen, joka sisältää tarvittavat tiedot ja helpottaa tapahtuman todistajien arkistointia. Katsotaanpa, miksi tapahtumaraportit ovat niin tärkeitä ja miten voit kirjoittaa omasi.

Sisällysluettelo

 • Mikä on tapausraportti?
 • 3 Työpaikan tapaturmaraportoinnin edut
 • Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti neljässä vaiheessa
 • 10 tapausraporttimallia, jotka voit ladata nyt

Mikä on tapausraportti?

Antapausraporttion asiakirja, joka selittää yksityiskohdat työpaikalla tapahtuneesta tapahtumasta, jolla tarkoitetaan mitä tahansa odottamatonta tapahtumaa, joka johtaa omaisuusvahinkoon tai lievään loukkaantumiseen. Esimerkkejä työtapaturmista ovat:

 • Onnettomuus
 • Vahinko
 • Sairaus
 • Läheltä piti (tilanne, joka olisi voinut johtaa loukkaantumiseen)
 • Kaikki mikä rikkoo yrityksen käytäntöjä, vaikuttaa työpaikan toimintaan tai aiheuttaa merkittäviä riskejä työntekijöiden tai vieraiden turvallisuudelle

Tapahtumaraportitsisältää kaikki tapahtumaan liittyvät tosiasiat, kuten asianosaisten yhteystiedot; kuvaus itse tapahtumasta; ja kaikki suoritetut seurantatoimet, kuten lääketieteellinen hoito. Nämä raportit ovat tärkeitä, koska ne auttavat luomaan turvallisemman työpaikan, jossa kaikki työntekijät ovat paremmin suojattuja.

Jokainen työntekijä, joka on nähnyt tapahtuman, voi tehdä ilmoituksen. Tapahtumasta on ilmoitettava mahdollisimman pian – mieluiten alle 24 tunnin kuluessa.

Luodaraportit, ehdotukset, e-kirjatja enemmän

 • Valittavana on kymmeniä sisältötyyppejä
 • Lisää tuotemerkkisi värit ja fontit
 • Ryhmäyhteistyö mahdollista

Kirjaudu. Se on ilmainen.

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (2)

3 Tapaturmaraportoinnin edut työpaikalla

Tapahtumaraporttien luomisessa työpaikallasi on useita etuja:

1. Aiheuttaa tarpeelliset seuraukset

Joissakin tapauksissa tapahtuma voi vaatia seurauksia työntekijälle, joka on toiminut epäasianmukaisesti. Tapahtumaraportit auttavat johtajia tietämään, millaisia ​​korjaavia toimenpiteitä he saattavat tarvita. Nämä seuraukset voivat myös auttaa estämään tulevia onnettomuuksia.

2. Luo vaaratietoisuutta

Toinen suuri etu tapahtumaraportoinnista: se pitää muut työntekijät turvassa ilmoittamalla mahdollisista vaaroista tai ongelmista. Kun tapahtumaraportti on tehty, yrityksen johtajat pystyvät paikantamaan ja oikaisemaan mahdolliset turvallisuusongelmat.

Tämä sisältää esimerkiksi koneet, jotka eivät toimi, tai turvalaitteet, joista puuttuu. Tapahtumaraportit auttavat kaikkia työntekijöitä olemaan tietoisempia mahdollisista ympärillään olevista vaaroista ja siitä, kuinka pysyä turvassa.

3. Auttaa analysoimaan prosesseja

Kun työpaikkatapaturma ilmoitetaan, yrityksen johto pystyy analysoimaan tapauksen ja miettimään kriittisesti, mikä meni pieleen ja miksi. Sieltä voit määrittää seuraavat vaiheet, jotka ovat välttämättömiä edetäksesi kaikkien turvallisuuden mukaisesti.

Tapahtumaraportit tarjoavat myös käsityksen siitä, mitä prosesseja voitaisiin säätää tai poistaamaksimoida tehokkuus. Lopputulos: Tapahtumaraportointi auttaa parantamaan työpaikkaa useilla tärkeillä tavoilla.

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti neljässä vaiheessa

Etsitkö helppoa tapaa suunnitella työpaikan tapaturmaraportti? Voit käyttää Visme Creator -ohjelmaa tapahtumaraportin tekemiseen joko aloittamalla alusta täysin ainutlaatuisella suunnittelulla tai käyttämällä ennalta määritettyätapausraporttimallijota voidaan mukauttaa.

Joka tapauksessa, tässä on mitä sinun tulee tehdä.

1. Kerää tiedot

Aloita ilmoituksen tekeminen heti, kun tapaus tapahtuu. Kun tilanne on vakaa ja työntekijät eivät ole enää vaarassa, hanki kaikki tarvitsemasi tiedot. Tämä sisältää:

 • Tapahtuman paikka, aika ja päivämäärä
 • Ketä se koskee, mukaan lukien heidän tehtävänsä ja yhteystietonsa
 • Mitä tapahtui (kuten asianomainen henkilö ja/tai mahdolliset todistajat ovat kertoneet)
 • Vaikuttavat tekijät tai asiaan liittyvät kontekstuaaliset tai ympäristötiedot
 • Lopputulos (kuten mahdolliset vammat ja miten ne hoidettiin)
 • Mahdolliset vauriot laitteille tai materiaaleille

Mukauta tämä yksityiskohtainen tapahtumaraportti Vismen ohjelmistolla, lisää lisätietoja tai muokkaa siellä olevia tietoja, jotta tapahtumaraportti vastaa paremmin tarpeitasi.

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (3)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

2. Raportin jäsentäminen ja järjestäminen

Jaa keräämäsi tiedot järkeviin luokkiin. Järjestä sitten tiedot muotoon, jokatoimii visuaalisesti hyvin. Eri luokkien jakaminen laatikoihin on hyvä tapa tehdä tämä, jolloin lomake on helppo ymmärtää yhdellä silmäyksellä.

Visme-dokumenttien luontiohjelmamme avulla voit vetää ja pudottaa laatikoita minne tahansa luodaksesi helposti seurattavan rakenteen. Jos käytät olemassa olevaa mallia, napsauta ruutua ja vedä se ympäriinsä tai poista se kokonaan. Voit myös lisätä muotoja,kaavioitatai muuttaa lomakkeen asettelua kokonaan.

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (4)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

3. Sisällytä tuotemerkkisi

Tapahtumaraporttilomakkeesi on yritysasiakirja, joten se tulee merkitä kuten kaikki muutkin yritysasiakirjasi. Lisää omasimerkkiväritylä-, ala- ja sivupalkissa ja sisällytä logosi jonnekin raporttiin.

Tämän brändäyksen tulisi sisältää myös fontit, mukaan lukien otsikko- ja leipäkirjasimet. On parasta kirjoittaa tapahtumaraportin tiedot käsin kirjoittamisen sijaan, jotta raportti on helppo lukea ja lähettää digitaalisesti.

Tätä punamusta mallia voidaan muokata säilyttämällä lomakkeen yleinen rakenne, mutta lisäämällä värejä, jotka toimivat brändisi kanssa.

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (5)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

4. Luo malli

Tallenna valmis tapahtumaraporttisi ja säilytä se tulevaa käyttöä varten. Tiedät, että tapauksia tulee tapahtumaan – joten on parasta valmistautua tapahtumaraportin kanssa, joka on valmis menemään. Pieni aikasijoitus nyt kattavan, merkkituotepohjaisen ja visuaalisesti houkuttelevan mallin tekemiseen maksaa itsensä takaisin myöhemmin, kun sinun ei tarvitse ryyppäämään.

Hyvää tapausraporttimallia voidaan käyttää kaikentyyppisissä tapahtumissa. Sen pitäisi olla helppo seurata jokaisen työntekijän, joka todistaa tapahtuman tai on osa sitä. Jos koet sen tarpeelliseksi, voit lisätä jokaiseen osioon rivin, jossa selitetään, mitä ruutuun tulee kirjoittaa.

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (6)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

10 tapausraporttimallia, jotka voit ladata nyt

Aloita työpaikkatapausraportin kirjoittaminen käyttämällä yhtä mallimalleistamme. Nämä ammattisuunnittelijoiden luomat premium-mallit ovat saatavilla kaikille, joilla on Visme-tili.

Jokainentyöpaikan tapaturmaraporttimallivoidaan avata Visme-editorissa nopeaa vetämällä ja pudottamalla mukauttamista varten. Katsotaanpa suosikkimme alla.

1. Lääketieteellinen tapausraportti

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (7)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

Täydellinen kenelle tahansalääketieteen tai terveydenhuoltoalan, lääketieteellinen tapausraporttimme sisältää tilaa kaikille oleellisille tiedoille, jotka sinun on tiedettävä: potilastiedot, asianomainen lääkäri, potilaan sairaushistoria, tämänhetkiset vammanoireet, havainnot ja mahdolliset lääketieteelliset tutkimukset tai annetut lääkkeet.

2. Turvallisuustapahtumaraportti

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (8)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

Pysy ajan tasalla turvallisuudesta tällä kyberturvallisuushäiriöraportilla. Tämä muokattava raportti kattaa tiedot, mukaan lukien tiedot tapahtumasta, järjestelmistä tai tiedoista, joihin se vaikuttaa, sekä siitä, tarvitaanko tietoturvaapua. Kyberhyökkäysten kanssakäynnissä rehottaa, on hyvä varautua, jos yrityksesi on kohdennettu.

3. Vakiotapausraportti

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (9)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

Pysy perusasioissa tällä yksinkertaisella, minimalistisella tapausraportilla. Kaksi yksinkertaista osiota sisältävät tilaa tapahtumatiedoille ja tapahtuman kuvauksille. Tämä lomake on loistava vaihtoehto, jos sinulla ei ole aikaa ja etsit ennalta määritettyä raporttia, joka ei vaadi sinulta ylimääräistä työtä.

4. Teknisen yrityksen tapausraportti

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (10)

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (11)

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (12)

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (13)

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (14)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

Tämä viiden sivun mittainen tapahtumaraportti varmistaa, että pystyt antamaan kattavan yleiskatsauksen tilanteesta. Kansisivun ja sisällysluettelon jälkeen löydät tapahtuman kuvaussivun, jolle voit lisätä tapahtuman tiedot. Seuraavaksi tulee Ratkaisun tiedot – täytä, miten ongelma ratkesi. Lopuksi voit tarvittaessa lisätä kolmannen sivun, joka selittää testiajon tulokset tai mitä tapahtui, kun kokeilit ratkaisua ensimmäisen kerran.

5. Yksityiskohtainen tapausraportti

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (15)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

Jos tapahtui monimutkaisempi tapaus, tämä yksityiskohtainen tapahtumaraportti voi olla hyvä paikka tietojen selittämiseen. Lomake on jaettu kolmeen pääluokkaan: tiedot ilmoitetusta henkilöstä, tapahtuman kuvaus ja tapahtuman syy. Siellä on myös tilaa analyyttisille arvioinneille ja lisäsuosituksille.

6. Statement Incident Report

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (16)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

Lausuntotapahtumaraportti -malli on lyhyt, mutta sisältää kaikki tapahtumaraportissa tarvittavat tiedot. Aloita tapauksesta ilmoittaneen henkilön tiedoista. siirry sitten tapahtuman lyhyeen kuvaukseen. Lisää lopuksi asianomaisten henkilöiden tai osapuolten lausunnot.

7. Työntekijän tapausraportti

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (17)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

Tämä raporttimalli erittelee tapahtuman sen perusteella, mitä toimia on jo tehty ja mitä muuta on tehtävä. Käytä Visme Creator -ohjelmaa mallin muokkaamiseen ja oman tuotemerkin lisäämiseen. Lataa sitten PDF-tiedostona tai jaa verkossa.

8. Rahoitusyhtiön tapausraportti

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (18)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

Jos olet rahoitusyhtiö, tämä tyylikäs ruskeanharmaa tapausraporttimalli on sinua varten. Tässä asiakirjassa on tilaa yhteystiedoille, tapahtuman kuvaukselle (mukaan lukien sen syyt ja siitä, onko poliisille ilmoitettu) ja tapahtuman ilmoittajille.

9. Työpaikkatapahtumaraportti

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (19)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

Säädävärit ja fontittehdä tästä työtapaturmasta omasi. Sisältää neljä yksinkertaista osaa valkoista taustaa vasten: Lisää asiaankuuluvat työntekijätiedot, tapahtumatiedot, toimittajan tiedot ja rastita, onko poliisille ilmoitettu.

10. Tehdastapahtumaraportti

Kuinka kirjoittaa työpaikkatapahtumaraportti (+ mallit) (20)

Mukauta tämä malli ja tee siitä oma!Muokkaa ja lataa

Tapauksia tapahtuu yleensä työpaikoilla, kuten tehtaissa, joissa työntekijät työskentelevät koneiden kanssa. Säilytä kopio tästä tehdastapahtumaraportista, jos sitä tarvitaan. Tämä kaksisivuinen raportti kattaa kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää, ja osiot on merkitty laatikoihin luettavuuden helpottamiseksi.

Luo oma tapausraporttisi

Käytä Vismeäonline-dokumenttien luojatehdäksesi oman tapausraportin muutamassa minuutissatapausraporttimallittai luo omasi. Live-tietointegraatiomme avulla voit yhdistää kaavioita reaaliaikaisiin tietoihin, kuten Google Sheetsiin.

Jos esimerkiksi haluat seurata yrityksesi tapausten määrää tai muita tietoja, jotka saattavat muuttua säännöllisesti, voit päivittää nämä tiedot automaattisesti ulkoisesta lähteestä. Voit myös käyttää3D-grafiikkaja eleitä parantaaksesi visuaalisia vihjeitä tapahtumista.

Etkä rajoitu vain tapausraportteihin – Vismeä voidaan käyttää kaikenlaisten raporttien luomiseenlaskentataulukko,raporttitai työpaikallasi käytetty asiakirja. Pidä työntekijäsi ja tiimitoverisi turvassa jättämällä asianmukaisesti työpaikan tapaturmaraportit aina tarvittaessa.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 01/01/2024

Views: 5809

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.