80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (2023)

Jos päätit rakentaa AR-15:n tai muun ampuma-aseen käyttämällä 80 % alentaa tai vastaanotinaihiota, ensimmäinen kysymyksesi on luultavasti "Tarvitseeko se sarjanumeron?" Maalaisjärki sanoo, että tämä poistaisi tehokkaasti kaikki edut tai mukavuudet, jotka koituvat 80:n alemman aseen käyttämiseen AR-15:n tai muun aseen rakentamiseen, koska silloin vain heitetään paperityötä ja valtion byrokratiaa. Vastataan yleisimpiin kysymyksiin ja kerrotaan, kuinka voit sarjoaa 80 % alemman valinnan mukaan tai jos se on pakollinen osavaltiossasi.

Tarvitseeko 80 % alempi sarjanumeron?

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (1)

Useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse sarjoaa 80 % alemmaksi, vaikka olet rakentanut kiväärin tai pistoolin. Liittovaltion lain mukaan jokaisen, joka rakentaa ampuma-asetta kotonaan henkilökohtaiseen käyttöön, ei tarvitse merkitä ampuma-asettaan sarjanumerolla. ATF suosittelee silti kaivertamaan sarjanumeron, jos aiot myydä kotitekoisen ampumasi myöhemmin.

Milloin vastaanottimessa on oltava merkinnät tai sarjanumero?

Liittovaltion laki edellyttää, että ampuma-ase tarvitsee sarjanumeron vain, jos sen on valmistanut tai myynyt lisensoitu jälleenmyyjä tai liittovaltion ampuma-aseluvan haltija,per27 CFR § 478.92, ampuma-asevalmistajien merkintävaatimukset. Tämä ei koske yksittäisiä rakentajia, jotka tekevät ampuma-aseen henkilökohtaiseen käyttöön.

Mitkä osavaltiot vaativat 80 % pienemmän sarjanumeron?

Kalifornia ja Connecticut edellyttävät, että kaikilla ampuma-aseilla on sarjanumero, mukaan lukien 80 % alemmat vastaanottimetennenne leikataan ja porataan, mikä tekee niistä ampuma-aseen näiden osavaltioiden laillisten määritelmien mukaan.California Bill A.B. 857edellyttää, että kaikkiin osavaltion ampuma-aseisiin on joko kaiverrettu yksilöllinen sarjanumero tai ne on tuhottava.Connecticutin lainsäädäntöedellyttää, että kaikkiin ampuma-aseisiin ja ampuma-aseiden aihioihin, mukaan lukien keskeneräiset 80 % alemmat, on kaiverrettu yksilöllinen sarjanumeroennenniistä on tehty tuliase. Jotkin muut osavaltiot saattavat myös vaatia sarjoitusta, joten tarkista paikalliset lait.

Jos olet siinä leirissä, ota huomioon. Tämä opas kattaa 80 % alemman, vastaanottimen tai kehyksen sarjoitamisen varmistaaksesi, että kotitekoinen tuliase on laillinen.

80 % pienemmät sarjointivaatimukset

Liittovaltion laissa säädetään tiettyjä standardeja ampuma-aseen sarjoittamiseksi. Kalifornian kaltaiset osavaltiot, jotka vaativat sarjoitusta, ovat ottaneet käyttöön samat liittovaltion standardit. Jotta standardit täyttyvät, 80 % alemman kehyksen tai vastaanottimen merkintöjen tulee:

 • Kaiverrettu vähintään 0,003" materiaaliin.
 • Tekstin vähimmäiskoko on vähintään 1/16" korkea.

Kaiverrettujen merkintöjen tulee sisältää seuraavat tiedot:

 • Ampuma-aseen malli (jos valittu tai kuvattu)
 • Kaupunki ja valmistusvaltio (missä asut)
 • Aseen kaliiperi tai mittari (ei voi olla MULTI)
 • Valmistajan etu- ja sukunimi (se olet sinä)

Kuinka sarjoittaa 80 % alentaa Kaliforniassa

A.B. 857 tuli voimaan 1. heinäkuuta 2018. Tämä tarkoittaa, että kaikki itse tehdyt ampuma-aseet, joilla ei ole sarjanumeroa ja jotka saattavat olla olemassa tämän päivämäärän jälkeen, on tuhottava. Tämä tarkoittaa myös, että sinun on haettava yksilöllistä sarjanumeroa osavaltion puolustusministeriön kautta. Sinun on suoritettava taustatarkistus (kutsutaan PFEC:ksi) ja saatava sarjanumero ja kaiverrettava se alaosasi tai kehykseenennenvalmistat sen tuliaseeksi. Näin se tehdään.

Vaihe 1: Lataa, täytä ja lähetä PFEC-hakemus

PFEC eli Personal Firearm Eligibility Check Application on Kalifornian versio liittovaltion aseen oston taustatarkastuksesta (NICS). PFEC poistuu Kalifornian rikostietokannasta, ei liittovaltion tietokannasta.Sinun on ladattava sovellus tästä, täytä musteella, vahvista se ja lähetä se CA DOJ:lle:

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (2)

Mitä lähettää PFEC:lle

PFEC edellyttää, että toimitat myös:

 1. Jäljennös oikeanpuoleisesta peukalonjäljestäsi sovelluksessa.
 2. Kopio Kalifornian ajokortista tai osavaltion henkilökortista.
 3. 20 dollarin sekki tai maksumääräys, joka on maksettava "CALIFORNIA DEPARTMENT OF JUSTICE":lle.
 4. Notaarin allekirjoitus ja sinetti, jonka PFEC-hakemukseen on asettanut aKalifornian julkinen notaari.

Voit rullata peukalonjälkesi itse sormenjälkimusteella, tai paikallinen poliisilaitos tai julkinen notaari voi auttaa.

PFEC-sovelluksen postitus

Lähetä PFEC ja kaikki sen mukana luetellut kohteet osoitteeseen:

OIKEUSDEPARTAMENTO, TULIASEETTOIMISTO - PFEC

P.O. LAATIKKO 820200

SACREMENTO, CA, 94203-0200

Kun lähetät hakemuksesi, kestää noin 30 kalenteripäivää, ennen kuin Kalifornian oikeusministeriö tarkistaa hakemuksesi. DOJ suosittelee, että odotat, kunnes PFEC-hakemuksesi hyväksytään, ennen kuin lähetät seuraavan hakemuksesi ampuma-aseesi ainutlaatuisesta sarjanumerosta.

Kysymyksiä?

Jos tarvitset apua PFEC-sovelluksen kanssa tai sinulla on lisäkysymyksiä, voit ottaa yhteyttä Kalifornian oikeusministeriön neuvontapuhelimeen osoitteessa916-227-7527tai sähköpostitse osoitteeseenfirearms.bureau@doj.ca.gov.

Vaihe 2: Lähetä digitaalinen CFARS-hakemus

Seuraavaksi sinun on luotava tiliCalifornia Firearms Application Reporting System (CFARS) -verkkosivusto. Täällä täytät digitaalisen hakemuksen ja suoritat maksun yksilöllisen sarjanumeron pyytämisestä ampuma-aseeseesi.

HUOMAA: Ennen kuin teet CFARS-hakemuksen, sinun on oltava suorittanut Kalifornian tutkinnonAmpuma-aseturvallisuustodistusohjelmatai sinulla on käsiaseturvallisuustodistuksen numero.

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (3)

Kerran CFARS-verkkosivustollanapsauta "Luo CFARS-tili". Se vie sinut vastuuvapauslausekkeeseen.

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (4)

Lue vastuuvapauslauseke ja napsauta "Hyväksyn". Sinut ohjataan rekisteröintisivulle.

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (5)

Täytä henkilötietosi, sähköpostisi ja salaiset kysymyksesi ja vastauksesi. Anna yksilöllinen salasana, napsauta "En ole robotti" ja napsauta "Lähetä". Kun olet rekisteröitynyt, tarkista sähköpostistasi käyttäjätunnuksesi. Siirry takaisin CFARS-verkkosivustolle ja kirjaudu sisään.

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (6)

Katso kojelaudan vasemmalle puolelle ja etsi Unique Serial Number Application (USNA) -sovellus. Klikkaa sitä.

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (7)

Lukea läpikaikkiensimmäisellä sivulla olevista ohjeista. Se tarjoaa tietoja kopion lähettämisestä ajokortista tai henkilökortista sekä joitakin tärkeitä kotitekoisia ampuma-aseita koskevia valtion lakeja. Vieritä alas ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto:

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (8)

Lue seuraavalla sivulla yksilöllinen sarjanumerosovelluksen yksityinen ilmoitus ja valitse alareunassa oleva "Hyväksyn" -valintaruutu:

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (9)

Kun olet hyväksynyt, jatka seuraavaan kohtaan: Hakijan tiedot. Täytä henkilötietosi sellaisina kuin ne näkyvät valtion myöntämässä henkilöllisyystodistuksessasi.

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (10)

Seuraava osio on ampuma-asetiedot-osio.Älä täytä tätä ennen kuin olet lukenut alla olevat ohjeet.

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (11)

AinoaPakolliset kentätovat:

 • Tuliase tyyppi
 • Tuliase väri
 • Valmistuspäivämäärä
 • Materiaali

ÄLÄ kirjoita tämän päivän päivämäärää kohtaan "Valmistuspäivämäärä".

Kalifornian osavaltion laki ei salli sinun valmistaa ampuma-aseesi ennen kuin USNA-hakemuksesi on hyväksytty ja sarjanumero on kaiverrettu runkoon tai vastaanottimeen. Paras käytäntö on asettaa päivämääräkolmenkymmenen kalenteripäivän kuluttua tästä päivästä.Tämä antaa Kalifornian DoJ:lle aikaa käsitellä hakemus ja antaa sinulle sarjanumerosi, ja sen lisäksi voit etsiä kaivertajan ja kaivertaa sarjanumeron. Jos hakemuksesi hyväksytään ja sarjanumerosi on kaiverrettu esimerkiksi 20 päivän sisällä, voit silti rakentaa aseesi.

Valinnaisia ​​kenttiä ei tule täyttää.Niitä ei vaadita, ja tietojen lisääminen näihin kenttiin vain lisää todennäköisyyttä, että hakemuksesi hylätään. Kun olet syöttänyt ampuma-aseesi perustiedot ja kaikki muut henkilökohtaiset tiedot, napsauta "Esikatsele". Tämä tuo sinulle viimeisen arvostelusivun:

80 % Lower Serialization Guide: Usein kysytyt kysymykset ja ohjeet (12)

Tarkastele viimeisellä tarkistussivulla kaikkia lisäämiäsi henkilökohtaisia ​​tietoja ja ampuma-asetietoja. Varmista, että kaikki tiedot ovat oikein, napsauta "Hyväksyn" alareunassa ja napsauta "Lähetä lopullinen" lähettääksesi USNA-hakemuksesi. Sinut ohjataan maksunkäsittelysivulle, jossa sinun on suoritettava 15 dollarin maksu hakemuksesta luotto- tai pankkikortilla.

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Kalifornian DOJ:lla kestää vähintään 15 kalenteripäivää yksilöllisen sarjanumerohakemuksesi käsittelyyn. Kun olet hyväksynyt, saat ilmoituksen sähköpostitse ja saat sarjanumerosi kaiverrusta varten.

TÄRKEÄ:Sinulla on oltava sarjanumerosi ja muut merkinnät kaiverrettuna 80 % vastaanottimeen tai kehykseen 10 kalenteripäivän kuluessa. USNA-hakemuksesi hyväksyminen katsotaan ensimmäisenä päivänä. On hyvä ottaa yhteyttä paikalliseen asesepään, koneistajaan tai kaiverruspalveluun ennen hakemuksen jättämistä tai heti sen jälkeen. Näin voit varata ajan huoltoon 10 päivän sisällä. Tämä on tärkeää, koska sinun on lähetettävä todiste kaiverruksesta Kalifornian DOJ:lle lataamalla digitaalinen kuva valmiista kaiverretuista merkinnöistä CFARS-verkkosivustolle. Muuten sarjanumerosi ja hakemuksesi hylätään takautuvasti ja sinun on lähetettävä uusi hakemus. uutta sarjanumeroa varten.

Kaiverrettu? Valmista tuliaseesi!

Kun sarjanumerosi on kaiverrettu ja valokuva valmiista tuloksista on ladattu CFARS-verkkosivustolle, voit nyt laillisesti leikata, porata ja valmistaa 80 % alemman, vastaanottimen tai kehyksen ampuma-aseeksi. Tämä opas (Itse tehtyjen tuliaseiden lailliset vaatimukset) selventää tiettyjä rajoituksia ja kokoonpanoja, joita äskettäin lyöty aseesi voi käyttää tai ei voi käyttää osavaltion lain mukaan.

Nopea yhteenveto

Siinä oli paljon tietoa, varsinkin jos olet Kalifornian asukas. Tässä on lyhyt yhteenveto ja yhteenveto kaikesta keskustelusta:

 • Liittovaltion lain mukaan 80 % alempaan tai kotitekoiseen tuliaseeseen ei tarvitse kaivertaa.
 • Jos myyt joskus valmiin heikommin varustetun aseesi, ATF suosittelee (mutta ei vaadi) sen sarjoittamista.
 • Jos asut Kaliforniassa, sinulla on oltava yksilöllinen sarjanumero 80 % halvemmalla tai kotitekoisella aseellasi.
 • Kaliforniassa sinun on lähetettävä notaarin vahvistama PFEC (taustatarkistus) -hakemus postitse 20 dollarin maksulla.
 • Kaliforniassa sinun on myös lähetettävä digitaalinen USNA-hakemus ja maksettava 15 dollarin maksu pankki- tai luottokortilla.
 • Kaliforniassa käytä hyväksyttyä USNA:ta ja määritettyä sarjanumeroa kaivertamaan vastaanottimeen tai kehykseen.
 • Kaiverruksissa on oltava sarjanumero, malli, nimesi ja aseen valmistuspaikka (kaupunki, osavaltio).
 • Kaiverrusten on oltava vähintään 0,003" syviä ja vähintään 1/16" korkeita.

VASTUUVAPAUSLAUSEKE:Jos olet uusi DIY-aseiden rakentamisen maailmassa, sinulla on todennäköisesti paljon kysymyksiä ja oikeutetusti. Se on alue, jolla on paljon kysymyksiä, joilla ilman oikeita vastauksia voi olla vakavia seurauksia. GunBuilders.comilla emme missään tapauksessa tarjoa tätä sisältöä verkkosivustollamme oikeudellisena neuvona tai oikeudellisena neuvonantajana. Kannustamme jokaista rakentajaa tekemään oman tutkimuksensa oman osavaltionsa lakeista sekä kouluttautumaan liittovaltion lakeihin. Kun teet omaa tutkimusta, varmista, että saat tietosi luotettavasta lähteestä.

FAQs

Do I need to serialize my 80% lower? ›

Under federal law, an 80% lower or homemade firearm does not need to be engraved. If you ever sell your finished lower-equipped gun, ATF recommends (but doesn't require) serializing it.

What are the requirements for 80 lower engraving? ›

80% Lower Serialization Requirements

To comply, your 80% lower, frame, or blank receiver must include: Serialization engraved 0.0003" into the lower receiver. A text size no smaller than 1/16" in height.

What are the new ATF rules on 80 percent lowers? ›

This classification required serialization of 80% frames and lowers by 80% manufacturers and also would force consumers to undergo background checks prior to purchasing these parts and kits from an FFL. 80% kits and receivers would undergo the same transfer process as guns under the new rule.

Will 80% lower jigs be banned? ›

BEGINNING IN SUMMER OF 2022, CALIFORNIA BANNED THE SALE OF 80 LOWERS IN THE STATE. WE ARE NO LONGER SHIPPING THESE PRODUCTS TO CALIFORNIA IN COMPLIANCE WITH ALL STATE LAWS. IT IS NOW ILLEGAL TO PURCHASE, POSSES, TRANSFER, OR COMPLETE AN 80% RECEIVER.

Do I need to serialize my ghost gun? ›

People who are currently in possession of any unserialized firearm must apply for a unique serial number from the Department of Justice pursuant to these processes prior to January 1, 2024, or otherwise have their firearm serialized by a federal firearms licensee.

Do you have to serialize a homemade gun? ›

Serial numbers are required for self-made firearms:

California law also requires individuals who possess, manufacture, or assemble firearms in the state to apply to the DOJ for a unique serial number for each self-made firearm.

What format is best for engraving? ›

SVG files are great for laser engraving because you can easily edit these files using common editing programs and a text editor. You can edit them just like other images through Illustrator or CorelDRAW without affecting their quality.

How deep should engraving be? ›

When it comes to deep engraving, the depth can easily reach a few millimeters into metals. This is in stark contrast with regular laser engraving, which is typically only a few microns deep. But regular laser engraving can also be deep—up to 500 microns. This is often the case with shotblast resistant laser marking.

Do I need to engrave my SBR lower? ›

The answer: when you intend to sell it. The same holds true for a silencer if you made application to make it yourself. Engraving requirements apply to firearms that are intended for sale in interstate commerce, so when you go to sell your gun you're going to need to have it engraved.

Did the ATF ban p80? ›

NO. Despite the government's appeal against our victory over the ATF's "Final Rule", the appeals court has upheld the decision. This has kept the door open for us to produce and distribute 80% lowers without hindrance while the remainder of the rule is pending a final decision. YOU CAN STILL BUY 80 LOWERS AND JIGS!

What is the new ATF receiver rule? ›

What is the ATF definition of a firearm? Under the new ATF frame and receiver rule, the term “frame” now means the part of a handgun that provides housing for the sear or equivalent, that part that holds back the hammer, striker, bolt, or similar component prior to firing.

What is the new ATF rule? ›

Under this rule, guns with pistol braces designed to be fired from the shoulder would now be considered a short-barreled rifle regulated by the National Firearm Act. Gun owners possessing such firearms are now required to remove the brace, register it and pay a fee, or forfeit or destroy the firearm.

Can I sell my 80% jig? ›

Make it for yourself and keep it for yourself. But if you do decided to sell (or buy) an 80% lower built gun, you must complete the transaction like any other firearm. This means that interstate transfers must go through an FFL.

Can a gunsmith serialize an 80 lower? ›

We recommend taking your unfinished lower to a CNC shop or metallurgist so they can serialize it before you begin machining yourself. Since an un-fabricated 80% lower isn't considered a firearm, any engraving service can complete this for you. It doesn't have to be a gunsmith or FFL who engraves your receiver.

Can I build an SBR with an 80% lower? ›

Stripped) All NFA guns require a serial number, but this doesn't mean you can't use an 80% lower for your SBR. You get to make up your own serial number and have it engraved on the 80% lower receiver you fabricated. Or, you can use a stripped lower receiver with a serial number already engraved.

Do 80 lowers need to be serialized 2023? ›

California's AB 857 legislation requires:

All firearms in the state must have a serial number engraved. Any 80% lowers fabricated prior to July 1, 2018 require a serial number to be engraved on the weapon. Any 80% lower fabricated after July 1, 2018 must have a serial number assigned by the California DOJ.

What part of a firearm has to be serialized? ›

Serial numbers must be placed conspicuously on the firearm frame or receiver. The engraving, casting or stamping (impressing) of serial numbers must be to a minimum depth of . 003”, measured from the flat surface of the metal, and in a print size no smaller than 1/16”.

Does an AR lower have to have a serial number? ›

The lower is the firearm from a legal perspective, and therefore must be serialized in order to be legally transferred between owners.

Do you need serial number for Form 1? ›

ATF Form 1 also uses the serial number of the gun or applies for a serial number so that the government or law enforcement can track the gun.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated: 22/11/2023

Views: 5769

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.